Sara Hauge

Terapi

Angst

Vi har filmet yin yoga sessionen om angst, så alle har mulighed for at lave den. Det er selvfølgelig noget helt andet at lave den online end at være i rummet. Men den indeholder en del praktiske tips, tricks og nyttig viden, udover yin yogaen.

Jeg ville aldrig selv kunne lave det online. Jeg ville hurtigt begynde at spole hver gang der var stille. Men en del af pointen er at blive siddende i stillingerne, så bindevævet har tid til at slappe af og gøre sit arbejde.

Indhold

I sessionen går vi ind og arbejder særligt med tre systemer; propriception, interoception og exteroception. Et kendskab til de systemer kan hjælpe én til stede her og nu. Når man oplever angst, risikerer man at miste tidsfornemmelsen og adgangen til kroppen. Man hvirvles typisk ud i nogle fremtidsscenarier som har et urealistisk katastrofepræg, uden at man nødvendigvis kan se det klart. Katastroferne føles realistiske. Men de bygger på noget der hører til i fortiden, som rent faktisk ikke er i ens her og nu.

Når man har mulighed for at komme tilbage til “her og nu”, kan man få fat i et andet perspektiv og kan berolige sig selv kropsligt.

Der vil være info om hjernen, kroppen og nervesystemet, som man kan lytte til eller lade være. Der vil være små tricks som man kan tage med sig og bruge hvis de giver mening.

Målet med sessionen er at komme mere i ro. Vi vil arbejde på at komme til stede i kroppen, åbne sansesystemerne og få aktiveret højre hjernehalvdel. Forhåbentlig vil man kunne tage den tilstand med sig ud i verden og have bedre mulighed for at vende tilbage til den i pressede situationer.

Hvis du vil tilbage til siden med generel info om terapeutisk yin yoga kan du klikke: her.