Sara Hauge

Terapi

Angst

For nogle år siden filmede vi en yin yoga session om angst. Selvfølgelig er det ikke det samme online som at være i rummet, hvor man kan profitere af ressonansen med de andres nervesystemer. Men sessionen indeholder en del praktiske tips, tricks og brugbar viden, udover yin yogaen.

Jeg ville aldrig selv kunne lave det online. Jeg ville spole hver gang der var stille. Men en del af pointen er at blive siddende i stillingerne, så vi når ind til kroppens dybe væv. Kroppen ved godt hvad den skal, når den får ro til at arbejde.

Indhold

I sessionen går vi ind og arbejder særligt med tre systemer; propriception, interoception og exteroception. Et kendskab til de systemer, kan hjælpe én til stede her og nu. Når man oplever angst, risikerer man at miste tidsfornemmelsen og adgangen til kroppen. Man hvirvles typisk ud i nogle fremtidsscenarier som har et urealistisk katastrofepræg, uden at man nødvendigvis kan se det klart. Katastroferne føles realistiske. Men de bygger på følelser der hører til i fortiden, som rent faktisk ikke er i ens “her og nu”.

Når man har mulighed for at komme tilbage til “her og nu”, kan man få fat i et andet perspektiv og kan berolige sig selv kropsligt.

Der vil være info om hjernen, kroppen og nervesystemet, som man kan lytte til eller lade være. Der vil være små tricks som man kan tage med sig og bruge hvis de giver mening.

Målet med sessionen er at komme mere i ro. Vi vil arbejde på at komme til stede i kroppen, åbne sansesystemerne og få aktiveret højre hjernehalvdel. Forhåbentlig vil man kunne tage den tilstand med sig ud i verden og have bedre mulighed for at vende tilbage til den i pressede situationer.

Hvis du vil tilbage til siden med generel info om terapeutisk yin yoga kan du klikke: her.