Sara Hauge

Terapi

Eksamensangst

Tirsdag d. 17. maj 2022 laver jeg en enkelt session terapeutisk yin yoga om eksamensangst. Der bliver mulighed for andre datoer, så man er velkommen til at skrive til mig, hvis man ikke kan den d. 17.

Målgruppe

Sessionen er for alle der har oplevet eksamensangst eller gerne vil undgå det. Sessionen handler også generelt om angst, så alle kan have glæde af at være med.

Det er naturligt at være nervøs før en eksamen eller en anden vigtig præstation, men det er bedst at undgå at blive angst, fordi det påvirker ens evne til at tænke og præstere. I det hele taget er det dårligt for systemet at alarmberedskabet bliver så højt aktiveret. Sessionen er for alle der har lyst til at arbejde med- og blive klogere på angst.

Alle er velkomne og det kræver ingen særlige forudsætninger.

Indhold

I sessionen går vi ind og arbejder særligt med tre systemer; propriception, interoception og exteroception. Et kendskab til de systemer kan hjælpe én til stede her og nu. Når man oplever angst, forsvinder tidsfornemmelsen ofte og adgangen til kroppen. Man hvirvles typisk ud i nogle fremtidsscenarier som har et urealistisk katastrofepræg, uden at man nødvendigvis kan se det klart. Katastroferne føles realistiske.

Når man har mulighed for at komme tilbage til “her og nu”, kan man få fat i et andet perspektiv og berolige sig selv kropsligt.

Der vil være info om hjernen, kroppen og nervesystemet, som man kan lytte til eller lade være. Der vil være små tricks som man kan tage med sig og bruge hvis de giver mening.

Forhåbentlig vil man også i sessionen få en følelse af at være i ro. Sandsynligvis vil man kunne tage den med sig ud i verden og vende tilbage til den i pressede situationer.

Praktisk

Tidspunktet er kl. 15 – 16.15 med adgang til lokalet 15 min. før, da vi begynder præcis. Prisen er 100 kr. Man tilmelder sig ved at give mig besked om at man gerne vil være med. Man er også velkomme til at skrive hvis man er interesseret, men ikke kan på det tidspunkt.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage.

Du kan gå til infosiden om terapeutisk yin yoga her.

Hvad var det nu?

Når du har været til sessionen og tænker; hvad var det nu? Så kommer her på forhånd en lille repetition.

Øvelser du kan lave:

Ledmobilisering. Orientering. Aktivering af ventral vagus. Square breathing. Safe place. Spidlerceller. Adskillelse af præstationer og væren. Og selvfølgelig alle yin yoga stillingerne.