Sara Hauge

Terapi

Metoder

Der findes uendelig mange metoder til behandling af psykiske vanskeligheder. Der er meget hjælp at hente, men det er ofte svært at finde rundt i. De seneste år er forståelsen for traumer og særligt barndomstraumer eksploderet, og har samtidig ført til udviklingen af en del ny metoder.

Her under emnet metoder burde være en kategori der hedder form, men det kunne jeg ikke lige få til at passe ind… Men der er selvfølgelig forskel på om det er individuel- eller gruppeterapi. Her kan du læse mere om gruppeterapi, men metoderne er de samme.

For mig er metoderne vigtige, fordi det sikrer at det ikke bare er en hyggelig sniksnak, men at vi faktisk ved hvad det er vi er i gang med og hvor vi er på vej hen. Så vidt det er muligt forklarer jeg i terapien hvad vi laver og hvorfor det virker.

Når det er sagt, så er der noget der er vigtigere end enhver form for metode. Hvis ikke relationen mellem os er god, er alt andet ligegyldigt. Du skal være tryg ved mig, og have tiltro til at jeg kan hjælpe dig med det du har brug for. Du skal føle at jeg forstår det du siger. Det er vigtigere end alt andet.

Tillid og tryghed er selvfølgelig noget der udvikler sig over tid. Nogle har aldrig oplevet at være i en relation, hvor man kunne stole på den anden, og når det er baggrunden, så tager det tid at få tillid. Det bliver der nødt til at være tid og plads til.

Herunder kan du læse om nogle af de metoder jeg bruger:

NARM

EMDR

SOMA

YIN YOGA

Kraniosakral