Sara Hauge

Terapi

Yin yoga

Ved siden af min psykologpraksis underviser jeg i yin yoga.

Det giver mulighed for både at arbejde med kroppen og psyken. Mens vi sidder i stillingerne, fortæller jeg om forskellige psykologiske temaer.

Det giver et helt særligt rum, hvor man i sit eget tempo kan arbejde med sig selv og sin krop.

Du kan læse mere om min version af yin yoga her på siden. Eller du kan gå direkte til:

Kommende sessioner

Tidligere forløb

Hvis du har mere lyst til at prøve yin yogaen hjemme i ro og fred, har jeg lavet den her:

session om angst.

Bindevæv

Yin yoga er en langsom yogaform, hvor du på en nænsom måde strækker dit bindevæv. Bindevævet er i hele kroppen. Rundt om og ind igennem alt. Uden bindevæv ville vi ikke blive holdt sammen.

Når vi er i ro, får kroppen tid til at rydde op og skille sig af med diverse affaldsstoffer. Hvis kroppen over længere perioder ikke kan komme i ro, deponeres affaldsstofferne i stedet i bindevævet. Det skaber forskellige former for ubalancer og stagnation både fysisk og psykisk.

Det kan føles som stivhed og ømhed. Kroppen er mindre fleksibel end den kunne være.

I yin yoga arbejder vi på at få kroppen i ro, så den kan lave det arbejde som er naturlig for den. Ved at stimulere cellerne i bindevævet, begynder kroppen at rydde op i “gammelt affald”.

Langsomt

Det stofskifte der igangsættes, når vi strækker, vrider eller presser cellerne, sammenligner Bernie Clark (DEN store yin yoga guru), med at presse en skuresvamp sammen. Derved presses alle affalds- og giftstoffer ud af cellen, og bliver ført væk gennem blod- og lymfebaner. Det giver mulighed for at suge nyt, friskt materiale ind i cellen, når man igen slipper presset.

I yin yoga er vi typisk i stillingerne i op til 5 minutter. Det giver kroppen tid til at slappe af, så vi kan komme ind og få fat i de dybere væv, som vi for eksempel ikke får fat i når vi strækker ud efter en løbetur.

Nervesystemet

Det langsomme tempo hjælper nervesystemet til at komme i ro. Vi lever i en verden, hvor der er meget fart på, og det kan være svært at komme i ro. Mange af os har også dårlige oplevelser i fortiden, som gør at vores nervesystem er stresset, fordi vi ikke føler os tilstrækkeligt i sikkerhed.

Yin yoga hjælper en med at finde ro. Når vi er rolige, ser verden mindre truende ud, og det gør os mere rolige. Vi igangsætter altså nogle gode cirkler, der hele tiden forstærker sig selv.

Terapeutisk

Jeg oplever yin yoga som et godt supplement til samtaleterapi.

Hos mig har sessionerne altid et psykologisk tema. Det betyder at jeg fortæller om hjernen, nervesystemet, forskellige psykologiske teorier, forståelser, problemstillinger og meget andet, mens vi er i stillingerne.

Som deltager er man stille og lytter, mens man arbejder med sin krop. Det betyder at man kan tage det ind der rammer én, og stille og roligt reflektere over det i sit eget tempo, uden at være ”på”.

Samtidig vil det “affald” der ligger i bindevævet også have en psykologisk karakter. Det betyder at man kan blive rigtig vred, bange, ked af det eller noget helt fjerde, fordi materiale udskilles fra bindevævet. Det kommer mens man samtidig er i en kropslig ro, og derfor har bedre overskud til at tage sig af det.

Temaer

Psoas

En session er altid opbygget omkring et tema. Hvis temaet er frygt, så vil der eksempelvis være beskrivelser af psoas og øvelser der aktiverer psoas, fordi det er en af de strukturer der er aktiv når vi er bange.

Der vil være forskellige teoretiske perspektiver på frygt, og hjælp til at forstå hvordan hjernen, bindevævet, nervesystemet (og en masse andet) spiller sammen.

Forudsætninger

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, da det primært handler om at være med det der er, både kropsligt og psykisk.

Hvis du har skader eller er gravid, skal du selvfølgelig tage ekstra hensyn til din krop, men generelt kan alle være med. Det handler ikke om at være dygtig, men om at få sit nervesystem i ro.

Praktisk

Undervisningen foregår i Klinik Mitra på Frederiksberg. Adressen er: Sankt Knuds vej 36, 2. sal. Det foregår hver anden onsdag kl. 16.45. Der er adgang til lokalet fra kl. 16.30, så man kan nå at gøre sin plads klar og komme lidt i ro, inden vi begynder. Der er mulighed for omklædning (det er mest hensigtsmæssigt at have blødt tøj på). Alt nødvendigt udstyr er i lokalet.

Hver session koster 100/150 kr. og man bestemmer selv hvilken pris man vil betale. Man tilmelder sig hos mig (52 62 57 75) og betaler pr. gang eller for en periode.

Du tilmelder dig ved at give mig besked (mail eller sms) om at du gerne vil deltage. Derefter skal du overføre pengene til min konto i Danske Bank: 

Reg.nr. 4315 Kontonr. 0010848784.