Sara Hauge

Terapi

Yin yoga

Ved siden af min psykologpraksis underviser jeg i yin yoga med et psykologisk fokus. Det betyder at arbejdet er kropsligt, men samtidig fortæller jeg, og opfordrer til at reflektere over, psykologiske temaer. Det giver et helt særligt rum, hvor man i sit eget tempo kan arbejde med det man er optaget af.

Du kan læse mere om yin yoga og om hvordan jeg supplerer det med et psykologisk perspektiv her på siden. Eller du kan gå direkte til:

Aktuelle forløb

Tidligere forløb

Jeg har desuden lavet en session om angst som vi har filmet. Du kan læse om den og se den her.

Bindevæv

Yin yoga er en langsom yogaform, hvor du på en nænsom måde strækker dit bindevæv. Bindevævet er i hele kroppen. Rundt om og ind igennem alt. Uden bindevæv ville vi ikke blive holdt sammen.

Når vi er i ro, får kroppen tid til at rydde op og skille sig af med diverse affaldsstoffer. Primært nyrer og lever er aktive i den proces. Hvis kroppen over længere perioder ikke kan komme i ro, deponeres affaldsstofferne i stedet i bindevævet. Det skaber forskellige former for ubalancer og stagnation både fysisk og psykisk.

Langsomt

Når vi strækker, vrider eller presser cellerne, igangsættes et stofskifte. Bernie Clark (DEN store yin yoga guru), sammenligner det med at presse en svamp sammen. Derved presses alle affalds- og giftstoffer ud af cellen, og bliver ført væk gennem blod- og lymfebaner. Det giver mulighed for at suge nyt, frisk materiale ind i cellen.

I yin yoga er vi typisk i stillingerne i op til 5 minutter. Det giver kroppen tid til at slappe af, så vi kan komme ned og få fat i de dybere væv, som vi for eksempel ikke får fat i når vi strækker ud efter en løbetur.

Terapeutisk?

Jeg laver yin yoga forløb der har et særligt psykologisk tema. Det betyder at jeg fortæller om hjernen, nervesystemet, forskellige psykologiske teorier, forståelser, problemstillinger og meget andet, mens vi er i stillingerne.

Som deltager er man stille og lytter, mens man arbejder med sin krop. Det betyder at man kan tage det ind der rammer én, og stille og roligt reflektere over det i sit eget tempo, uden at skulle være ”på”.

Det kan have den effekt at ens forsvar er mindre aktivt og man får mulighed for at være med noget som ellers er svært at være med.

Temaer

Psoas

En session er altid opbygget omkring et tema. Hvis temaet er frygt, så vil der eksempelvis være beskrivelser af psoas og øvelser der aktiverer psoas, fordi det er en struktur der er aktiv når vi er bange.

Der vil være forskellige teoretiske perspektiver på frygt, og hjælp til at forstå hvordan hjernen, kroppen, nervesystemet (og en masse andet) spiller sammen.

Praktisk

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, da det primært handler om at være med det der er, både kropsligt og psykisk.

Undervisningen foregår hos Yoga Vesterbro, Gammel Kongevej 5, gården th.

Der er adgang til lokalet 15 min. før, så du har mulighed for evt. at skifte tøj og “gøre din plads klar”, inden undervisningen begynder. Lokalet indeholder alt udstyr du har brug for og jeg fortæller hver gang, hvad vi skal bruge til dagens session.

Du tilmelder dig ved at give mig besked om at du gerne vil deltage. Derefter skal du overføre pengene til min konto i Danske Bank: 

Reg.nr. 4315 Kontonr. 0010848784.