Sara Hauge

Terapi

Kranio-sakral terapi

I sammenhæng med mit arbejde som psykolog, tilbyder jeg kranio-sakral terapeutisk behandling.

Hvad er kranio-sakral terapi?

Formålet med en kraniosakral-terapeutisk behandling er, at få kroppen tilbage i sin naturlige balance, så den har de bedste forudsætninger for at helbrede sig selv.

Behandlingen foregår på en briks, hvor man primært arbejder med knogler, membraner og bindevæv, men på en blid og ikke manipulerende måde. Det vil sige, at til forskel fra for eksempel massage, bliver der ikke “gjort noget”, men i stedet eksempelvis holdt på bestemte knogler, for at skabe en kontakt der fører til en øget gennemstrømning og fleksibilitet.

Hvordan virker det?

Kranio-sakral terapi kan virke som noget hokus pokus. For dem der har brug for lidt mere videnskabeligt belæg, så er det faktisk sådan, at der kommer en øget blodtilførsel, der hvor du har din opmærksomhed. Hvis du kun tænker på din venstre hånd, så vil den efter lidt tid være mere varm og have mere farve end din højre.

I en behandling bliver vi længe med vores opmærksomhed og kontakt på ét sted, fx leddet mellem to knogler, og det hjælper kroppen til at slippe en eventuel spænding.

Hvad kan man opnå?

Formålet er ikke at opnå noget, men at støtte kroppen til at gøre det arbejde den er blevet forhindret i, derfor er det svært at sige hvad kranio-sakral terapi kan. Vi kan lave en lang liste med symptomer det måske kan lindre, men det giver jo ikke mening.

Min hensigt med at tilbyde kranio-sakral terapi i forlængelse af samtaleterapi er, give systemet ro til at integrere de ændringer der er skabt, og mulighed for en kropslig forandring. De ændringer vi skaber med terapi skal ikke kun forstås med hovedet.

Når det er sagt, så oplever jeg at kranio-sakral terapi er virkelig rart og meget beroligende for nervesystemet. Derfor vil jeg gerne anbefale det til alle med stress, diffus uro eller angst.

Praktisk

Man kan have en kranio-sakral terapi enten som en session der står for sig selv eller i forlængelse af samtaleterapi. Hvis sessionen ligger efter en terapi, vil den typisk hjælpe med at integrere kropsligt, det vi allerede har opnået i terapien.