Sara Hauge

Terapi

Gruppeterapi

Jeg kan sige rigtig, rigtig mange positive ting om gruppeterapi. Selvfølgelig er det billigere end individuel terapi, men det er langt fra den vægtigste grund til at vælge at være i en terapigruppe.

Ikke-professionelle

De fleste oplever det betryggende at blive mødt af nogen som ikke får penge for det, og som derfor ikke kan mistænkes for at være søde udelukkende af den grund. Derudover kan det være rart at få et nuanceret billede forærende, gennem flere forskellige menneskers perspektiv. Samtidig med at det er omsorgsfuldt og anerkendende.

Når man oplever at blive mødt og forstået, selvom man viser sine mest mørke sider. Eller forstå hvorfor det er svært for den anden at forstå sig selv. Så giver det en mulighed for at forstå og acceptere sig selv bedre.

Egenomsorg

Mange af de mennesker jeg arbejder med, har haft dårlige muligheder for at lære at passe på dem selv og vise omsorg. De fleste har lettere ved det overfor andre. Når man gør det overfor andre, som måske er i en situation som har paralleller til ens egen, træner man sin egen omsorgsfuldhed overfor sig selv.

Hjernens udvikling

Hjernen er altid meget formbar. Derfor vil et omsorgsfuldt, forstående og anerkendende fællesskab altid gøre en forskel. Især hvis man er vokset op med eller ofte befinder sig i noget andet.

Behandling af udviklingstraumer

Begge mine tilbud om gruppeterapi handler om udviklingstraumer. I den første gruppe arbejder folk typisk med affektregulering, beskyttelsesstrategier, egenomsorg, selvværd, nære relationer og lignende. Det er en gruppe hvor man typisk ligner en der har rimelig meget styr på tingene, men indeni er følelsen indimellem en væsentlig anden.

Vi mødes hveranden tirsdag kl. 15-17, i lokalerne på Istedgade.

Den anden gruppe er en lille gruppe, kun for kvinder. Den er for mennesker som har det rigtig svært med grupper. Der er en grundlæggende følelse af ikke at være velkommen eller ikke at være berettiget til at være (i verden).

Det primære mål med gruppen er, at deltagerne bliver trygge nok til at få lyst til at kunne åbne sig for hinanden. Men vigtigst er det nok at respektere sine egne grænser. Her er et sted hvor man har lov til at være, præcis som man er.

Vi mødes to gange om måneden, tirsdag formiddag, i lokalerne i Istedgade.