Terapi

Gruppeterapi

Jeg kan sige rigtig, rigtig mange positive ting om gruppeterapi. Selvfølgelig er det billigere end individuel terapi, men det er langt fra den vægtigste grund til at vælge at være i en terapigruppe.

Ikke-professionelle

De fleste oplever det betryggende at blive mødt af nogen som ikke får penge for det, og som derfor ikke kan mistænkes for at være søde udelukkende af den grund. Derudover kan det være rart at få et nuanceret billede forærende, gennem flere forskellige menneskers perspektiv. Samtidig med at det er omsorgsfuldt og anerkendende.

Når man oplever at blive mødt og forstået, selvom man viser sine mest mørke sider. Eller forstå hvorfor det er svært for den anden ikke at forstå én. Så giver det en mulighed for at forstå og acceptere sig selv bedre.

Egenomsorg

Mange af de mennesker jeg arbejder med, har haft dårlige muligheder for at lære at passe på dem selv og vise omsorg. De fleste har lettere ved det overfor andre. Når man gør det overfor andre, som måske er i en situation som har paralleller til ens egen, træner man sin egen omsorgsfuldhed overfor sig selv.

Hjernens udvikling

Hjernen er altid meget formbar. Derfor vil et omsorgsfuldt, forstående og anerkendende fællesskab altid gøre en forskel. Især hvis man er vokset op med eller ofte befinder sig i noget andet.


Jeg har i øjeblikket to gruppeterapeutiske tilbud:

Behandling af udviklingstraumer I

Gruppen er for mennesker, som gerne vil ændre nogle væsentlige ting i deres liv. Typisk handler arbejdet i gruppen om affektregulering, beskyttelsesstrategier, egenomsorg, selvværd, nære relationer og meget andet.

Behandling af udviklingstraumer II

En lille gruppe for dem som har det rigtig svært med grupper, men som netop derfor kan få meget ud af, at det terapeutiske arbejde foregår i en gruppe. Det primære mål med gruppen er, at deltagerne bliver trygge nok til at få lyst til at kunne åbne sig for hinanden. Hvis du synes det lyder virkelig forfærdeligt, så er denne gruppe måske din mulighed for at ændre på det.